Wednesday, 7 December 2011

sambal petai cil padi



ni kite cite bab masak kak....sambal bilis simlple...tp sangat2 sedappp...x de lauk lain pun x pe....sangat2 layan dah...





resepi ni sy wat sendiri sbb fikir cam best je kalo wat cam tu...



tengok resepinya...senang je ni

- petai secukupnya yg dah dikopek


- segenggam ikan bilis dibasuh
- 3ulas bawang merah kecik
- 1ulas bawang putih
- 1cm belacan
- cili padi ikut suka pedas
- garam + gula

***tumbuk sume bahan ni 

- 1sdb jus limau nipis / 
-1 sekeping asam gelugur...(ikut nk guna yg mana)


cara cara

- psnkan minyak...masukkan isi petai...goreng sekejap....(cara goreng dulu petai ni akan wat smbl petai jd lebih sedap)
- masukkan bahan tumbuk....jus limau atau asam keping....masak hingga sume bahan masak sekata
- boleh angkat

kek fondant


kek fondant...yg ni utk hantaran kawin...korang tgk2 la ye pic2 kek fondant ni...cuci mata sket....hehehhe


 kalo berminat...blh pm sy...nk wat hantaran ke...kek kawin ke...blh je




kek kawin


Alhamdulillah.....sy dapat wat kek kawin....hehehhe

pestime lak tu....berdebar2....sbb kek fondant...pas tu kna stack...bukan guna tiang cam kek bertingkat lain...jenuh sy research kat u tube...cane nk wat kek stack ni....bukan apa...takut tenggelam...adehhh





ramai otai2 kek sy tanya....cam kak shuhairi.shuhaini.....kak..norhasimah senit, ramai lagi la....korang baik & dekut ilmu tau....semoga Allah membalas jasa bakik kalian


plan nya yg bawah tu nk wat 2biji saiz 12"...mmg dah ltk pun...tp jenuh dok ejas fondant...agaknya besar sgt...pas tu sy lak x mahir lg ngan fondant ni...huhuhu...akhirnya jd sebiji je la....kiranya sebiji lg tu mmg niat nk sedekah la...tp x kesampaian...hukhukhuk


warna mmg putih je sume...as a pengantin nak....dia siap bg pic...cane kek yg dia nak....x la dpt bg 100% cam pic tu...maklum le x terer...cuma bg sy...jd le dlm 90%....ok la tu kan...utk 1st time sy ni



corak curly kat kek tu sy guna royal icing...ni pun jenuh gak tanya org...nk guna buttercream ke apa....tp fikirkan buttercream tu berminyak...rosak lak fondant tu...takut kembang nnti....wat le royal icing...lg pun senang je nk wat tu....


kek paliing bawah tu kek butter...sy ltk buah kering...nk kata kek buah pun x leh...sbb bukan resepi kek buah....tengah2...kek alunan kasih ngan kek span vanila...atas skali kek span pandan

bawah mmg kna gna kek berat....atas lak kna yg ringan...takut tenggelam...bawah 12"...tgh 8"...atas 7"


pengantin nk ada corak kotak2 kat kek dia...cam kek bawah ni....sy cari cutter merata kedai...sume cakap x de...survey on9 pun x de jual gak....last2...sy guna pembaris je....wat garis cantik2....alhamdulillah....jd jugak



deco cuppies org panggil swirl...heheh...ala2 eskrim sundae 
tu....pengantin yg dan deco cam ni....





gini le rupa kek kat dpn meja santapan pengantin....cantik x...pengantin cakap dia puas hati dah...syukur...tu yg penting


tepi2 kek tu sy wat cuppies....cream nya guna fresh cream....pengantin req warna lembut....sy wat la putih, pepel, pink & peach

eskrim goreng

salam sume kawan2 ku cayang....ekekekke

sori sangat sbb dah lama x masuk sini.....sy bz la sket....nk masuk sini kna ada masa free....nk cite lagi sket....sy x suka masuk sini just bg resepi...heheh

nk gak cite sket2....


eskrim goreng ...sedapp...rangup & sejuk askrim kat dalam

resepi yg sgt mudah....cuma yg mencabar nya...time nk potong & bg btl2 melekat



1) tekan kat tgh2 roti...jgn  kuat sgt..nnti koyak
2) scop kan eskrim...jgn banyak sgt....nnti x melekat time nk ttup
3) lipat 3 segi roti

buat cam dlm gambar kat atas ni






 4) amik mug atau apa saja....tekan kat atas roti td....pusing2 sket bagi putus
5) dah putus pun....tapi pastikan melekat tau....kalo x melekat x pe...jgn risau.....ada cara utk selamat kan....NGAP je la...hehehhe


dah siap cam ni....blh ssun dalam bekas bertutup....atau plastik cam saya ni...simpan dalam tempat beku semalaman




dah bekukan semalaman....esoknya blh goreng.....taappiii...minyak musti btl2 pns...goreng pun kejap je...x samapi seminit pun





dah siap goreng pun.....teknik time goreng tu la yg tentukan eskrim ni cair ke x....pun sebab dah bekukan semalaman....kalo goreng lama2...pas tu minyak x panas...pas tu kuakan roti lamaa baru goreng...pun eskrim akn cair


sooo...senang kan...ce la try 





Monday, 31 October 2011

kek span vanila (selipar)


kali ni try wat kek selipar lak....hehehhehe.....kek span vanila je kat dlm tu...saje nk meringan kan tgn utk melepa kek....

kek ni sy wat kira cam sponsor untuk dinner lorong taman saya ni.....yg penting alas kak tu mahal...hahahha.....kisahnya x de board kat umh...malas lak nk ke kedai semata2 nk cari board...kedai jauh....

jadi...guna je la apa yg ada...hehehhe


kek ni banyak comot2....terkena tgn sy la...maklum la...kedudukan kek tu dekat...adehh....asyik je terkena tangan time nk deco tu....hihihi....jd le comot sket

yg ni sy guna fc...sbb nya mls nk ayak gula icing...mls nk basuh bekas minyak2.....guna fc senang...beat je sampai kental...dah siap...nk basuh bekas pun senang.....x payah guna air panas bagai....

resepi kat sini.....tgk sini

resepi kek span vanila ni sy adaptasi dari kek span choc....cuma sy tambah ssu tepung utk bancuh ngan air suam tu.....sedap tau kek ni...rasa lembab...lembut sgt


haaaa...nampak x garis panjang kat selipar tu...yg tu terkena piping bag....huhuu...macam....piping bag time nk tulis annual dinner tu la...dah comot kek

kek black forest


kek ni sy buntu lak cane nk deco....sbb nk bagi kat ank yg umur muda lagi...remaja...tp kan...nape la sy x terfikir nk deco ala2 buku...hihihii...tu pun lepas Puteri aida cakap....baru teringat...hihii...

apa la....x kreatif langsung.....tp lps terfikir nk deco ala2 buku tu...mencurah2 lak idea yg datang...hehehhe....x pe la...len kali kita apply


kek black forest....heheh...x de rupa kan...hihihhi.....sbb ni kek utk remaja...budak baru 13th....heehheh...rasa cam tak sesuai nk deco ala2 dewasa...hihihi

kek ni cam biasa la...pakej nya fresh cream...sedapp fc...cam sekerim lak rasa...hehehhehe


kat sini resepinya


resepi

- resepi kek choc ada kat sini....tgk sini

**guna je mana2 resepi kek span choc...cuma tambahkan sesudu besar coffee 3in1 dlm bancuhan serbuk koko...bancuh sekali....yg lain sume sama



untuk melayer kek
1) potong kek beberapa layer
2) sapukan fresh cream....ratakan pulak kat atasnya ngan filling blueberry & buah peach
3) letak lapisan kek....ulang langkah sama jika banyak lapisan
4) ratak cream pada kek....boleh deco sesuka hati
5) sejukkan sblm potong


untuk coating
- fresh cream ( non-dairy )secukupnya beat sampai kental...adunan jd kaku....
- untuk senang sapu pada kek...simpan dlm peti sejuk lebih kurang 5-7min....kuakan...blh sapu pada kek



kek ni seberat 3kg++....sbb org yg order tu nak besar...ank nya dok hostel....dia nk bg satu dorm anaknya tu dpt rasa kek ni...hiii...sy lak x de loyang besar...sudahnya....wat dua biji kek...cantum kan

kek sebiji saiz 7x10x3....jd kek ni memang besar tau

cendwan kukur @ kulat sisir


sedapnyeeeeee....perkataan paling best...hihiiih....tersangat la sukanya sy ngan benda ni....dulu masa kecik2...sek ren...sy, adik2 & kawan....g kutip kulat sisir ni...kami bawa plastik...ikut org dewasa g cari benda ni....

dapat berplastik2...sedapnya...balik umh...mak siangkan...buang kaki nya...rendam dulu...nk bg ilang bau kayu.....mana yg x abis nk di masak ari tu....mak sy jemur smpai kering....simpan

menu kat umh kg time tu dua menu je kalo guna kulat ni....goreng pedas+telur ngan masak lemak....dua2 saya suka

tapi paling suka....tumis pedas + telur....adeeii...meleleh lah pulak...huhhuu...ni kiriman mak dari kg...dia kirim yg dah kering....jd sy rendam dulu bg kembang...biar segala pasir mendap kat bawah....baru blh masak....sedappppp


jom tgk resepi

cendawan kukur / kulat sisir


- cendawan secukupnya...jika cendawan kering yg dijemur...rendam dulu bagi kembang...dibersihkan & ditumbuk manja je



- 4ulas bawang merah'
- 2 ulas bawang putih
- cili padi ikut suka pedas
- garam
- sesudu besar bilis

**tumbuk sume bahan

- 2biji telur


cara cara

- tumiskan bahan tumbuk...masukkan cendawan...goreng hingga masak.....pecahkan telur...kacau rata...

- boleh dihidangkan




(gmbr dari tenet)

ni le rupa kehidupan sebenar kulat sisir ni....paling banyak kat batang pokok getah mati....asal hujan je...banyak le naik kulat sisir ni...sekarang kan musim hujan...apa lagi...mmg banyak a benda ni

(gmbr dari tenet)

yg ni lak dah kering...blh simpan lama ni....tp kna betul2 kering....kalo beli kat kedai yg kering ni..adehh...mmg x sanggup nk beli...secoet je....dah le hancur2 je...

kek choc moist


kek choc moist lagi.....dalam banyak2 kek...kek ni ngan kek indulgent je yg sy suka sangat2....kek lain tu amik rasa je

tapi kali ni kek ni org punya....dia tempah pun las minit...jd guna je la apa yg ada...tulisan tu sy guna choc putih yg dicairkan...tp kna tulis cepat2...sbb kejap je dah keras kat nozel...adehh



kali ni sy guna topping ganache lain lak...mmg nampak cantik & smooth je kan...tp pandangan peribadi saya...sy lebih suka ganache yg guna serbuk koko...sbb ada pahit2 sket


kat sini sy share resepi topping utk kek dlm pic ni



- 100ml whipping cream
- 300g choc mskan
- 2sdb butter

cara cara
- masukkan wc dlm periuk...didihkan hingga berbuih kat tepi2 je....tutup api
- masukkan choc yg dah cincang...kacau hancur
- masukkan butter...kacau sebati
- letak kek atas redai...siram ganache
- utk hiasan deco lak...sejukkan dlm freeze 2-3jam...blh deco



utk resepi kek....tgk sini



kek choc indulgent


Assalamualaikum kawan2 sume

dah lama saya x update kan....x baik tol la...sori bebanyak kengkawan...ada mslh sket ngan tenet...ssh nk update blog ni

plusssss....sy nk wat yg terbaik utk kawan2...jd kna ada mud yg best tuk jenguk kat sini...hehhee




nak cite psl indulgent lagi.....kek ni x sesusah mana nak wat tau...cuma kna ada masa yg free...kek ni manja sket...kna btl2 ngadap dia...kua masuk peti ais....

banyak step kna wat...kalo sesapa ada bby kecik tu...kna ada tukang jaga...kalo x...lambat le siap kek ni...heheheh


nak tgk resepi kek ni...tgk sini.....sy dah paste resepi kat sana

kek ni kan...mmg tersangat la sedap....sesapa baru terasa ada hati nk wat tu...segerakan la...hahahhah...bukan  apa...sbb sedap tau....


saya ni x reti nk cerita panjang2...hehhe..d.ah la blog x cantik...x reti btl nk hias la...sori la sangat2 ek


kat sini sy sertakan cara nk wat coklat keping....len kali sy masukkan pic skali ye


kepingan coklat

- coklat masakan secukupnya...x perlu banyak...
- coklat masakan putih
- baking paper
- board keras nk alas baking paper

cara cara
- cairkan choc cara d/boil...tuang atas baking paper
- ratakan ngan spatula atau sudu....ikut ketebalan mana nak
- cairkan choc putih cara d/boil
-masukkan dlm piping bag...corakkan atas choc hitam yg dah diratakan tadi
- biarkan keras....nk keraskan dlm peti ais pun blh...kejap je dah keras
- kuakan...bia lembut sket....agak2 boleh potong & x patah bila dipotong

- potong la ikut suka...blh disimpan atau digunakan terus



Tuesday, 18 October 2011

kek choc indulgent


assalamualaikum....hurrmmmm...lamanya x de entry baru...entah nape...cam x bersemangat lak...mahap ye kawan2....

kali ni sy masukkan kek da best ever ni....kek ni peberet saya....kek indulgent...ingat lagi 1st time mkn kek ni...3th lps...masa besday parti...bos department yg wat....

iihihihi...lawak tol...sbb time tu..jakun ngan benda ni...punya la dok ingt ni kek eskrim...hihii...lps tu jenuh g tanya kat kedai kek...ada x kek eskrim....kikki...dorang cakap x de...hihii....dah bercinta ngan fb ni...baru tau nama btl nya...ekekkekek...


apa pun kek ni mmg sedap sangat....makan time sejuk...hadoiii....lembut...berkrim...sedapnyeeeee...hihihiih....musti ramai peminat indulgent ni kan...

pada yg memula tgk resepi ni...mmg agak terkujat...hihii...resepi panjang berjela...kikiki...tp kan...korang percaya la...kek ni senang....cuma take time nk siap je...

tp berbaloi2...sedaapppp...nak wat kek ni...sy skodeng kat DAPUR K.ZU...macih kak ye....sedap kek ni


jom tgk resepi kek span cklat dulu....kek span coklat...tgk sini...x leh nk post resepi kek ni kat sini..panjang sgt...kang terkejut lak kawan2 nk wat kek ni...hihii




Filling : Mousse Coklat Putih :

200gm coklat masakan putih
100ml susu segar UHT
2 kuning telur (di pukul dahulu)
2 putih telur (di putar hingga kembang)
60gm gula kastor
250ml Anchor whipping cream (tawar) - di pukul hingga pekat
2 tbsp gelatin
50ml air


CARA CARA...

Mousse Coklat Putih
1. Rendam gelatin dan air sehingga kembang. Cairkan secara double boiler hingga gelatin larut. Ketepikan.
2. Cairkan coklat masakan putih secara double boiler, masukkan kuning telur ke dalam adunan coklat cair diikuti gelatin cair, gaul hingga sebati. Angkat.
3. Di dalam mangkuk lain, putar putih telur dan gula hingga kembang, kaup balik ke dalam adunan coklat yang masih panas kemudian masukkan susu cair dan whipping cream yang diputar. Gaul hingga rata.
4. Masukkan mousse ke dalam peti sejuk selama 4 jam sehingga beku. Kemudian keluarkan dan pukul dengan whisk menggunakan high speed hingga pekat dan bertanduk. Seeloknya mousse coklat putih di buat sehari lebih awal. 



*** dan di simpan di dalam peti sejuk. Apabila hendak di gunakan, whisk semula hingga kembang baru di sapu ke atas kek.




Topping Coklat Ganache

150ml Anchor whipping cream (tawar)
350gm coklat masakan hitam
1 tbsp mentega cair

**Masak secara double boiler, panaskan whipping cream *** hingga berbuih di tepi periuk, masukkan coklat dan mentega, kacau hingga cair dan tuang ke atas kek


 Filling : Mousse Coklat Hitam :

200gm chocolate masakan hitam
2 kuning telur (di pukul dahulu)
2 putih telur (di putar hingga kembang)
60gm gula kastor
1/2 tbsp mentega
250ml Anchor whipping cream (tawar) - di pukul hingga pekat
1 1/2 tbsp gelatin
50ml air
simpan sedikit adunan untuk di sapu tipis kepada kek)



Cara-cara :

Mousse Coklat Hitam
1. Rendam gelatin dgn air sehingga kembang. Cairkan secara double boiler hingga gelatin larut. Ketepikan
2. Cairkan coklat masakan secara double boiler, masukkan kuning telur ke dalam adunan coklat cair diikuti mentega dan gelatin cair, gaul hingga sebati. Angkat.
3. Di dalam mangkuk lain, putar putih telur dan gula hingga kembang, kaup balik ke dalam adunan coklat yang masih panas kemudian masukkan whipping cream yang diputar, gaul hingga rata..

4. simpan mousse ni dlm peti ais dlm 15-20min...baru layer pada kek




cara cara utk layer kan kek


*** kek span choc yg dah dipotong beberapa layer
1) sekeping kek...letakkan mousse putih
2) letakkan sekeping kek lagi...layerkan mousse hitam

3) ulang langkah hingga lapisan kek habis...paling atas...mesti lapisan kek
4) sapu kan mousse hitam pada keliling kek....sejukkan dlm peti ais sejam

5) siram topping ganache atas kek...simpan dalam peti ais lagi....sejukkan dlm 2-3jam sblm potong....

****untuk lebih detail...blh ke page Dapur Kakzu...tgk sini




Friday, 7 October 2011

bawal masak sos


bawal masak sos....resepi paling senang...ni resepi time sy malas...hihihi....tp tak pe...ank2 & somi suka....kalo kak long tu...siap bertambah le kalo wat cenggini...x kira la ayam ke ikan ke....

ummi nya pun apa lagi...lagi le suka...hahahha....x baik tolll

jom x skodeng resepi....

- ikan digaram kunyit & goreng
- 4sdb sos cili
- 3sdb sos tiram
- 1 labu bawang holland potong wedges

- 4 ulas bawang merah kecik di mayang
- 2 ulas bawang putih mayang


- 1 biji tomato potong dadu kecik
- 2batang serai dititik
- 1/2 cwn air


CARA CARA

- tumis bawang yg dimayang, tomato....hingga naik bau...masukkan sos & bawang holland
- masukkan air...rasakan garam...sedikit gula utk neutral kan rasa masam sos
- masukkan serai...masak lagi
- masukkan ikan....


kek span coklat




kali ni nak share pasal kek span coklat lak....kek ni pun ada sejarah bg saya....hihihihi...manjang ada je sejarah....hahahhah

kisahnya nak wat kek untuk besday kak long...sya plan nk wat kek span coklat....g la beli ready made tepung sponge....mula la saya menggodek kek mlm tu....masak je kek...sy jd pelik...nape kek ni x naik...sama je paras ngan adunan tadi....tp tetap gebu

mula la saya membelek bahan2 yg sy letak....kot2 dah tamat tempoh...jenuh belek2 & ingat balik...rasanya x ada yg salah.....sy try rasa kerak2 tepi kek tu....huhuhuu

masam gila a...masam cam makan serbuk limau nipis knorr tu....pelik gila saya...fikir lagi...apa la bahan yg saya sy letak....




sekali tergerak nk try tepung nya....fuhh....mak aihh...tepung tu masak gila...termuntah saya.....upanya tepung tu dah x betul adunan nya...patut la kek tak naik....rugi je telur gred A 5biji....huhuuh

cepat2 g godek2 pc...cari2 resepi kek span coklat...sebab rasanya cam ada je ari tu....hehehhe...sib baik ada....sy x salin dah...snap je pic resepi tu ngan hp...g le wat kek....

hihihi...syukur...kek jadi ngan jayanya.....lembut cam sy idamkan....makasih pada kawan fb....dah lupa sapa nama....



ni le rupa kek tu dah kua oven...panas lagi tu...naik tinggi & rasa sedap


korang try x resepi ni ek


resepi asal : x dpt dipastikan sapa
godek dari kawan fb

prepared by : miza


loyang 8x3...adunan dapat 1kg kek

- 2sdb serbuk koko
- 120ml air suam
* bancuh koko ngan air


- 195g tepung naik sendiri *
- 1sdt baking powder *
- 1sdt soda bikarbonat *
**ayak bahan bertanda

- 6 biji telur ( saya guna gred A )...asing kan kuning ngan putih
- 1sdt ovalette
- 150g gula kastor
- 90ml minyak masak  / jagung
- 1sdt esen vanila



BAHAN B

- 6biji putih telur
- 95g gula kastor
- 3/4sdt cream of tar tar


CARA CARA
- mix kan bahan B dalam mangkuk kering hingga bertanduk ( soft peak )..klik disini untuk cara2 wat meringue
- dalam mangkuk lain mix kan kuning telur, ovalette, gula kastor & esen hinggan kembang putih
- masukkan koko, minyak & tepung sikit2....mix lagi
- masukkan 1/2 adunan B...kaup balik ngan senduk sebati
- masukkan lebihan bahan B...kaup balik sebati

- tuang dalam loyang 8x3 yg dah di alas baking paper....loyang x perlu di griss
- bakar suhu 160-170...selama 40min atau hingga masak
- api atas bawah

dah masak...terbalikkan atas redai...jika kek susah nk kua kan...sisipkan pisau tepi loyang


- sejukkan sebelum di hias





kek span vanilla


salam sume...kali ni nk share pasal wat kek span vanilla.....kisahnya kek ni sy nk beli tepung instant je....tp fikir2 balik...wat je la sendiri....alter dari resepi kek span cklat.....


sebab nk wat kek hari lahit kak long 7 oct....nak wat kek besar...oven x besar...hihihi...sudahnya kna wat dua biji kek...satu kan je la cm ni.....

saya pun wat la kek span coklat & kek span vanilla....kek span coklat dapat resepi dari kawan fb...lupa dah sapa nama....kek span vanila lak...sy alter resepi sendiri....tp kan...kek ni lebih sedap & lembut dari kek span coklat...lembab sket....pas tu kan...adunan sama...telur gred sama..tp kek span vanila ni naik tinggi dari kek span cklat tu.....

pada hal loyang sama...telur gred sama...sukatan sama...nape ek....ke sbb ada yg terlebih mix....apa pun...ek span vanila ni saya rekemen pada sapa yg nak try wat tu



ni le rupanya kek vanila yg dah siap & di terbalikkan.....cantik je tekstur nya


dah siap di bakar 40 min...suhu 160 darjah celcius.....agak garing kat atas....maklum la...oven otai saya tu..cam dah x sihat....api sini dah garing...sana biasa2 je....hihii.....

kek ni sy wat malam....esok nya masa nk deco...kek ni lagi lembut & lembab sket....permukaan nya dah x garing cam pic baru masak ni....sedap sungguh




yang ni lak dah di potong...untuk melayer....cara potong kek ni pun saya guna benang je....lupa nak snap pic cara saya potong guna benang

x pe...sy try jelas kan cara2 potong guna benang...kot2 korang leh bayangkan....wat cenggini ye

  • - lilitkan benang pada keliling kek....ikut tahap tebal mana korang nk jd kan kek tu
  • - pastikan kedua2 hujung benang tu bertemu & dapat dipegang
  • - pelan2 korang tarik kedua2 hujung benang tu...tarik ke arah korang tau......tarik je smpai putus kek tu....
  • - jelas x....kalo x jelas...nnti korang try praktikkan...musti faham



jom tengok resepi kek span vanilla ni....



loyang 8x8x3....adunan ni dapat 1kg kek


- 2sdb besar ssu tepung
- 120ml air suam
**bancuh ssu ngan air suam

- 6 biji telur (asingkan kuning & putih)
- 195g tepung naik sendiri *
- 1sdt baking powder *
- 1sdt soda bikarbonat *
(ayak bahan bertanda)

- 1sdt ovalette
- 150g gula kastor
- 1sdt esen vanila
- 90ml minyak masak / jagung


BAHAN B

- 6 biji putih telur
- 95g gula kastor
- 3/4sdt cream of tar tar


CARA CARA

- mix bahan B dalam mangkuk yg kering hingga bertanduk (soft peak)..klik disini untuk cara2 wat meringue
- dlm mangkuk lain...mix kan kuning telur, ovalette, gula kastor, esen vanilla hingga kembang putih
- masukkan ssu, minyak masak, tepung sikit2....mix lagi
- amik 1/2 adunan bahan B...kaup balik ngan senduk sebati
- habiskan semua lebihan bahan B....kaup balik perlahan hingga sebati

- tuang dlm loyang yg dah dialas dasarnya ngan baking paper...loyang tak perlu di gris
- bakar suhu 160-170..selama 40min atau hingga masak

- dah masak...terbalikkan atas redai...jika kek susah nk kua...sisipkan pisau...
- sejukkan kek sebelum dihias